EM Apartment, São Paulo, Brazil

Brazil is a country with diverse architecture. The current installation was “a dark apartment with almost none cross ventilation“. Responsible for the transformation was COA Associados, an office that carries out projects at the most diverse scales.

We sought to transform the existing 3 bedroom (1suite) program, kitchen, service area and maid’s dormitory into a large open living room that contained all the social functions combined with two compact and functional suites.” the architecture explained. “All the walls were removed, except for the one dividing the kitchen to and the existing dorm. The main suite’s closet has its original function oriented to the dormitory, while its back, a large natural wood panel, aims at opposing the soberness and coldness of the concrete floor and ceiling, to the warmth of the wood“. The result is impressive. Enjoy.

[via]